Stalwamelink.jouwweb.nl
Home » Wedstrijddag 2017 » Inschrijven
logostalgegumd20.large.jpg

Wedstrijddag 3 september 2017

 

Hallo Allemaal

Dit jaar houden wij op zondag 3 september onze jaarlijkse wedstrijddag. Iedereen mag hieraan meedoen. Je hebt geen wedstrijdervaring nodig en hoeft geen startkaart te hebben. Ook hoef je geen lid te zijn van een vereniging en een tenue is ook niet verplicht. Gewoon nette kleren is voldoende. Dus heb je altijd al een keer mee willen doen aan een wedstrijd ? .... pak dan nu je kans ! Deze dag staat garant voor veel plezier met wel het wedstrijdgevoel !

Kosten

De kosten zijn € 6,50 per persoon per onderdeel Dus doe je aan dressuur en springen mee, dan betaal je € 13,00 en zo verder.  Heb je een kwartaalkaart bij ons dan betaal je € 5,00 per persoon per onderdeel !

 

Na de prijsuitreiking kan iedereen zijn of haar beoordeling, al dan niet voorzien van opbouwende kritiek, ophalen bij de kantine. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd. Bij uitzonderlijke gevallen beslist de jury.

 

De wedstrijddag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • dressuur
  • eigen act
  • cross
  • springen

 

Uitleg van de onderdelen

 

dressuur:

De dressuurproeven staan verderop op deze pagina, zodat je direct kunt oefenen. In de dressuur hebben we 4 proeven, van zeer makkelijk tot moeilijk. Proef A is echt voor beginnens (dit kan zowel een beginnende ruiter als een beginnend paard zijn). Een makkelijke proef die duidelijk is uitgelegd en waar ook nog geen galop in zit. Proef BB is met galop, proef B is een normale basis proef en L1 is de moeilijkste proef bij ons.  Wij gaan ervanuit dat iedereen weet wat hij/zij kan en zich dan ook voor de juiste proef inschrijft.

 

eigen act:

Deze proef mag je helemaal zelf samenstellen, van voltige, tweetal, viertal, spelletjes, kunstjes tot een toneelstukje. Alles mag !  Let op; je mag met net zoveel personen meedoen als je wilt het iedere persoon geldt wel als deelnemer. Zorg wel dat je echt iets laat zien aan de jury. Stap en draf zijn verplicht, galop mag wel, hoeft niet. Het zweepje is toegestaan als hulpmiddel, ga hier zorgvuldig mee om. Muziek is niet verplicht maar wel leuk , er is een installatie aanwezig. (Laat dit van te voren even weten)

Zorg dat je pony er netjes en verzorgd uitziet, wees creatief en laat je fantasie erop los!! Je krijgt 8 minuten de tijd voor een act.

 

cross: (Bodyprotector verplicht)

Er wordt een route uitgestippeld voor jullie, welke jullie zo snel mogelijk moeten afleggen, zonder de controle over je paard te verliezen. De cross gaat dus op tijd voor elke fout in het parcours krijg je strafseconden. Voor de shetland-rijders onder ons is er een aparte shetlanderrace.

 

Springen: (Bodyprotector verplicht)

 

  •  hindernissen tot   40 cm.
  •  hindernissen tot   50 cm.
  •  hindernissen tot   60 cm.
  •  hindernissen tot   80 cm.
  •  hindernissen tot  100 cm.

 

  

Wil je graag een klasse lager springen dan hier staat aangegeven? Meld dit dan op je inschrijfformulier met de reden waarom. Hoor je niets van ons dan kun je er vanuit gaan dat je een klasse lager mag springen. Heb je een pony die super goed kan springen ? Schrijf je dan een klasse hoger in, je weet zelf wel wat je kunt.

 weigering  4 strafpunten  
 3x weigering bij dezelfde hindernis                             gediskwalificeerd                         
 balk eraf  4 strafpunten
 verkeerd parcours  gediskwalificeerd

Zolang je bij verschillende hindernissen weigert, wordt je dus niet gediskwalificeerd.

Als na de 1e ronde meerdere combinaties foutloos zijn of hetzelfde aantal strafpunten hebben, volgt er een barrage. Het kan zijn dat de hindernissen dan iets worden verhoogd. Bij een gelijke stand in de barrage telt de tijd.

 

Hieronder volgen nog een aantal regels:

* Een pony mag niet twee keer aan exact hetzelfde onderdeel meedoen. Ook niet met verschillende ruiters

* Een ruiter mag niet met dezelfde pony meedoen aan twee verschillende klasses van hetzelfde onderdeel.

Heb jezelf geen trailer om je pony in te "bergen" tijdens deze dag. Meld dit dan op je inschrijfformulier, dan gaan wij proberen om een stal vrij te houden. Je krijgt bericht of het kan.

 

 

De formulieren met het inschrijfgeld kunnen ingeleverd worden bij:

Stal 't Wamelink,  Kerkdijk 6 7134 NL,   Vragender

 

Je mag je inschrijfformulier ook per email versturen aan rplaggenburg@planet.nl  Het inschrijfgeld mag je dan o.v.v. je naam en de naam van het paard overmaken op rekening NL10RABO 013.11.11.477 t.n.v. Plaggenburg  te Vragender

 

Let op !! bij deelname met meerdere pony's graag per pony een formulier gebruiken.

 

Geef je je op voor het onderdeel eigen act, dan moet ieder persoon zich apart inschrijven en daarbij de namen van de anderen vermelden. Laat even weten of je gebruik wilt maken van een muziekinstallatie, dit kun je op het inschrijfformulier vermelden.

 

Heb je nog vragen mail dan naar veroniqueplaggenburg@gmail.com

 

De startlijsten worden via de mail verstuurd, op de website geplaatst en op startlijsten.nl gezet.

 

Voor iedereen die niet mee kan of wil doen: je bent van harte welkom om te komen kijken!! Het is altijd een erg gezellige dag. Tijdens de wedstrijd is onze catering ook weer aanwezig voor koffie, thee, broodjes of andere versnaperingen.

 

Wij hopen ook dit jaar weer op veel deelname en mooi weer!

 

Veel plezier en succes met oefenen.

 

 

 

 

 

 

Inschrijfformulier 

Naam ruiter: ………………………………………………………………..
Adres: ………………………………………………………………………
Postcode: ……………Woonplaats:..………………………………………..
Telefoonnummer: ………………………………………………………….
Emailadres: ………………………………………………………………...
Leeftijd: ……………………………………………………………………..
In bezit van startkaart: O Ja O Nee

Naam paard: ……………………………………………………………….
Leeftijd: ……………………………………………………………………..
Stokmaat: …………………………………………………………………..

Ik doe mee aan:

O Dressuur   O Klasse A (zonder galop)
                    O Klasse BB (met galop)
                    O Klasse B
                    O Klasse L1


O Eigen act              O Alleen O Samen met …………………. 

O wil gebruik maken van muziekinstallatie

O Cross (Bodyprotector verplicht)

O Springen (Bodyprotector verplicht)

                     O hindernissen tot  40 cm
                     O hindernissen tot  50 cm
                     O hindernissen tot  60 cm
                     O hindernissen tot  80 cm
                     O hindernissen tot 100 cm

(Bij te weinig opgave voor een klasse, worden klasses samengevoegd in de prijsuitreiking)

De Organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade, diefstal en/of ongevallen. Deelname is geheel voor eigen risico.

 

Handtekening deelnemer ……………………………………………..
Bij minderjarig ouder/verzorger

 

 

Inschrijfformulier en inschrijfgeld inleveren voor 21 augustus 2017
Let op: Zonder inschrijfgeld en handtekening wordt je formulier niet in behandeling genomen. Starttijden worden per email verzonden, en komen tevens op de website en op startlijsten.nl te staan.

 

 

 

 

Opmerkingen:..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................