Stalwamelink.jouwweb.nl
Home » Wedstrijddag 2020

Wedstrijddag  6 september 2020

 

 

 

 

Hallo Allemaal

Hoewel dit jaar alles anders is en we de RIVM regels moeten toepassen houden wij op zondag 6 september toch onze jaarlijkse wedstrijddag.

Iedereen mag hieraan meedoen. Je hebt geen wedstrijdervaring nodig en hoeft geen startkaart te hebben. Ook hoef je geen lid te zijn van een vereniging en een tenue is ook niet verplicht. Gewoon nette kleren is voldoende. Dus heb je altijd al een keer mee willen doen aan een wedstrijd ? .... pak dan nu je kans ! Deze dag staat garant voor veel plezier met wel het wedstrijdgevoel !

Kosten

De kosten zijn € 7,50 per persoon, per onderdeel.  Dus doe je aan dressuur en springen mee, dan betaal je € 15,00 en zo verder.  Heb je een kwartaalkaart bij ons dan betaal je € 6,00 per persoon, per onderdeel ! 

Dit geldt ook voor de eigen act, iedere deelnemer betaald apart.

 

Na de prijsuitreiking kan iedereen zijn of haar beoordeling, al dan niet voorzien van opbouwende kritiek, ophalen bij de kantine. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd. Bij uitzonderlijke gevallen beslist de jury.

 

De wedstrijddag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • dressuur
  • eigen act
  • cross
  • springen 

Uitleg van de onderdelen

 

dressuur:

De dressuurproeven staan verderop op deze pagina, zodat je direct kunt oefenen. In de dressuur hebben we 5 proeven, van zeer makkelijk tot moeilijk. Proef Bixi aa  is echt voor beginners. Bixi a is een eenvoudige proef die duidelijk is uitgelegd en waar ook nog geen galop in zit, er mag iemand met je meelopen als je dat fijner vind. Proef BB is met galop, proef B is een normale basis proef en L1 is de moeilijkste proef bij ons.  Wij gaan ervanuit dat iedereen weet wat hij/zij kan en zich dan ook voor de juiste proef inschrijft.

 

eigen act:

Deze proef mag je helemaal zelf samenstellen, van voltige, tweetal, viertal, spelletjes, kunstjes tot een toneelstukje. Alles mag !  Let op; je mag met net zoveel personen meedoen als je wilt, iedere persoon geldt wel als deelnemer ! Zorg wel dat je echt iets laat zien aan de jury. Stap en draf zijn verplicht, galop mag wel, hoeft niet. Het zweepje is toegestaan als hulpmiddel, ga hier zorgvuldig mee om. Muziek is niet verplicht maar wel leuk , er is een installatie aanwezig. (Laat dit van te voren even weten)

Zorg dat je pony er netjes en verzorgd uitziet, wees creatief en laat je fantasie erop los!! Je krijgt 8 minuten de tijd voor een act.

 

cross: (Bodyprotector verplicht)

Er wordt een route uitgestippeld voor jullie, welke jullie zo snel mogelijk moeten afleggen, zonder de controle over je paard te verliezen. De cross gaat dus op tijd voor elke fout in het parcours krijg je strafseconden.

 

Springen: (Bodyprotector verplicht)

Bij het springen tot 40 cm mag er iemand mee lopen. Vermeld dit even op het inschrijfformulier aub

  •  hindernissen tot   40 cm.  
  •  hindernissen tot   50 cm.  
  •  hindernissen tot   60 cm.  
  •  hindernissen tot   80 cm.  
  •  hindernissen tot  100 cm.

 

  

Wil je graag een klasse lager springen, meld dit dan op je inschrijfformulier met de reden waarom. Hoor je niets van ons dan kun je er vanuit gaan dat je een klasse lager mag springen. Heb je een pony die super goed kan springen ? Schrijf je dan een klasse hoger in, je weet zelf wel wat je kunt.

 

 weigering

 4 strafpunten  

 3x weigering bij dezelfde          hindernis                           

 gediskwalificeerd                         

 balk eraf

 4 strafpunten

 verkeerd parcours

 gediskwalificeerd

Zolang je bij verschillende hindernissen weigert, wordt je dus niet gediskwalificeerd.

Als meerdere combinaties foutloos zijn of hetzelfde aantal strafpunten hebben, telt de tijd die je nodig hebt om het parcour te rijden.

 

Heb je een kwartaalkaart bij ons en wil je een van onze pony's gebruiken vul dit dan in op het inschrijfformulier, wij gaan dan kijken wat de mogelijkheden zijn en zullen dit met je bespreken als een pony te vaak wordt uit gekozen. Misschien is er nog wel een andere pony waar je op wil/kan.

 

Heb jezelf geen trailer om je pony in te "bergen" tijdens deze dag. Meld dit dan op je inschrijfformulier, dan gaan wij proberen om een stal vrij te houden. Je krijgt bericht of het kan.

 

 

De formulieren met het inschrijfgeld kunnen (voor 20 augustus) ingeleverd worden bij:

Stal 't Wamelink,  Kerkdijk 6 7134 NL,   Vragender

 

Je mag je inschrijfformulier ook per email versturen aan:

staltwamelink@gmail.com  Het inschrijfgeld mag je dan o.v.v. je naam en de naam van het paard overmaken op rekening NL10RABO 013.11.11.477 t.n.v. Stal ‘t Wamelink / Plaggenburg  te Vragender

 

Let op !! bij deelname met meerdere pony's graag per pony een formulier gebruiken.

 

Geef je je op voor het onderdeel eigen act, dan moet ieder persoon zich apart inschrijven en daarbij de namen van de anderen vermelden. Laat even weten of je gebruik wilt maken van een muziekinstallatie, dit kun je op het inschrijfformulier vermelden.

 

Heb je nog vragen mail dan naar staltwamelink@gmail.com

 

De startlijsten worden via de mail verstuurd en op de website geplaatst.

 

Voor iedereen die niet mee kan of wil doen: je bent van harte welkom om te komen kijken!! Het is altijd een erg gezellige dag. Tijdens de wedstrijd is onze catering ook weer aanwezig voor koffie, thee, broodjes of andere versnaperingen.

 

Aan bezoekers/begeleiders boven de 18, willen wij vragen de algemeen geldende corona regels van het RIVM te handhaven.

 

 

 

Wij hopen ook dit jaar weer op veel deelname en mooi weer!

 

Veel plezier en succes met oefenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb